Kontakt tandlægevagten i Hillerød ved akut tandskade

21 februar 2023
Astrid Pedersen
Tandlægevagten Hillerød

Regelmæssige tandlægebesøg er en utrolig vigtig del af at bevare sunde tænder og tandkød. Selv om mange mennesker måske føler, at tandbørstning og tandtråd er nok til at holde deres mundhygiejne i god stand, er det nødvendigt at få regelmæssige kontrolbesøg hos en tandlæge for at holde sig ajour med eksisterende eller potentielle tandproblemer.

Hvornår og hvor ofte skal jeg gå til tandlæge?

Der er en række faktorer, der berettiger regelmæssige besøg hos tandlægen, f.eks. forebyggelse af tandkødssygdomme, huller, karies og andre mundhygiejneproblemer.

Tandlægebesøg er også en effektiv måde at sikre et generelt godt helbred og velvære på; undersøgelser har vist, at der er en sammenhæng mellem dårlig mundhygiejne og hjertesygdomme, slagtilfælde, diabetes, betændelse og visse former for kræft. Det er derfor vigtigt at gå til planlagte besøg mindst to gange om året, så eventuelle problemer kan identificeres tidligt og behandles for at mindske risikoen for yderligere komplikationer.

Tandlægevagten Hillerød

Akut tandlægehjælp – når du ikke kan vente

Akuttandpleje er en vigtig del af sundhedsvæsenet i Danmark. De fleste tandlæger tilbyder akuttider til dem, der har brug for det, og nogle tilbyder endda akutbehandling 24 timer i døgnet. Oplever du pludselige stærke smerter eller kraftige blødninger fra tænder eller tandkød, eller har du knækket eler flækket en tand, bør du således ikke tøve med at kontakte tandlægevagten.

I tilfælde af en tandlægenødsituation er det bedst at besøge den nærmeste klinik for at få den hurtigst mulige behandling. Det er vigtigt at bemærke, at disse aftaler ofte er booket i god tid og kan være svære at få med kort varsel.

De fleste klinikker tilbyder grundlæggende ydelser som tandudtrækning, fyldning af huller, rodbehandlinger og reparation af knækkede eller revnerede tænder. I mere alvorlige tilfælde kan de også foretage kirurgi på tandkødet eller kæbeknoglen, hvis det er nødvendigt. Derudover vil de sandsynligvis rådgive om andre nødvendige behandlinger ud over de grundlæggende behandlinger.

Flere Nyheder