Find akut tandlæge i København

21 februar 2023
Astrid Pedersen
akut tandlæge københavn

Hvis du oplever en tandlægenødsituation, er det vigtigt at søge hjælp hos en kvalificeret tandlæge så hurtigt som muligt. Der er behov for akut tandpleje, når du oplever ekstreme smerter i tænderne eller tandkødet, traumer i munden eller ansigtet, hævelse i kæbeområdet, knækkede eller knækkede tænder eller en smertefuld byld.

Andre tilstande, der kan kræve øjeblikkelig behandling, er bl.a. kraftig blødning af tandkødet samt tabte fyldninger eller kroner.

Skal jeg bestille tid hos tandlægevagten?

I Danmark kan tandlæger yde akutbehandling uden forudgående aftale. Mange tandklinikker har udvidet deres åbningstider for at imødekomme kunderne i nødsituationer.

De fleste klinikker har åbent i de almindelige åbningstider og tilbyder yderligere aftaler om aftenen og i weekenden i forbindelse med akutte tilfælde. Afhængigt af klinikkens tilgængelighed og personalekapacitet kan nogle klinikker måske tage imod akutte aftaler umiddelbart efter at have modtaget et opkald fra patienten.

akut tandlæge københavn

Hvad kan en akut tandlæge hjælp med?

De tilgængelige behandlinger i forbindelse med tandlægesituationer varierer afhængigt af de særlige omstændigheder i hvert enkelt tilfælde. Behandlingen kan spænde fra simpel smertestillende medicin til mere komplekse procedurer som f.eks. rodbehandlinger, tandkødskirurgi og endda tandudtrækning.

Under alle omstændigheder er det vigtigt, at patienten følger sin tandlæges anvisninger om opfølgende besøg og vedligeholdelse af mundhygiejne i hjemmet.

Det er også vigtigt at bemærke, at mange forsikringer i Danmark dækker akutte tandlægehjælp, afhængigt af hvor alvorlig den enkelte situation er, og hvor meget forsikringsselskabet er villig til at betale ud af lommen.

Det er klogt for patienterne at kontakte deres forsikringsselskab, inden de søger behandling, så de ved, hvad de vil være økonomisk ansvarlige for i en nødsituation. Det kan også være en fordel at have kopier af alle nødvendige dokumenter ved hånden, når der er tale om en medicinsk nødsituation som denne, så alle nødvendige papirer er let tilgængelige, hvis der er behov for dem.

Flere Nyheder